måndag 14 januari 2008

Reduce, Reuse, Recycle

Idag när jag var ute på lunchen så såg jag en reklamskylt, ni vet en sån som sitter på sidan av busshållplatsen. Budskapet var något i stil med att tänk på att återvinna dina pocketböcker, släng dem inte med de vanliga soporna utan lämna dem till pappersåtervinningen.

Alltså, finns det folk som slänger sina pocketböcker? Eller lämnar dem till pappersåtervinningen? *skri*
Okej okej, alla kanske inte är som jag och trivs med att drunkna i sönderlästa pocketböcker, men då kan man väl ge bort dem eller lämna dem till Myrorna eller nåt. Slänga böcker... mäh.

7 kommentarer:

Calliope sa...

Ruggigt! Slänga dem kan man ju inte... Skrev precis på min blogg om att man borde starta BRIS=bokens rätt i samhället, och det här stöder ju den idén. Hu!

Anonym sa...

Vi borde kanske ordna bokbytardagar du, jag och C! Jag och N har ganska många pocket-dubletter tror jag...

Hans Persson sa...

Jag tror att det blir allt vanligare med att folk betraktar pocket som något man köper, läser och slänger, på samma sätt som de flesta gör med tidskrifter (som jag också samlar på hög...).

På senare tid har jag flera gånger stött på böcker som någon lämnat på ett fikabord eller så med en lapp om att den som hittar den får ta den. Som BookCrossing men utan återkopplingen.

Jenny sa...

Calliope: Nej,slänga får man inte! Men du borde ju rysa av blotta namnet på min blogg... ;)

Katarina: Hm, ja jag kanske kan skiljas från de som är dubletter... men annars blir det svårt!

Hans: Ja, det är som att en bok inte har samma värde idag. De följer med gratis i veckotidningar etc (vilket jag iförsig uppskattar)... men det blir lite slit och släng. Vad glad jag skulle bli om jag hittade en bok så som du beskriver!

Hans Persson sa...

Bokbranschen har noterat samma tendens, som jag skrev lite om för ett tag sedan.

Bokmoster sa...

Bokbytarträffar verkar toppen, att kunna göra sig av med de böcker man inte vill spara med gott samvete.

Bokbabbel sa...

Visst, böcker kanske inte har samma värde i dag (iaf inte för vanliga dödliga, med boktokar är det ju annorlunda), men huuur kan man ens tänka tanken att slänga bort en bok? Som sagt, donera den ens till loppis eller sjukhus eller vad som helst *ryser och är rädd för mardrömmar*