onsdag 13 juni 2007

Nya talanger

Synd att det var så dåligt väder ikväll, annars hade vi nog stannat längre på Debutbaren på Kulturhuset. Nu hann vi bara med att lyssna på tre författare, sedan blev det paus och regnet tilltog. Då rymde vi till Rolfs Kök och åt supergod grillad entrecote. Det lilla vi hörde lät intressant och jag blev faktiskt sugen på att läsa alla tre böckerna.
De vi hann lyssna på var:

Anders Nyqvist, vars självbiografiska bok Hatet handlar om hans far som söp och slog hans mor, och förstörde Anders och hans brors barndom.

Sofia Rapp Johansson, som i ett alldeles eget språk beskriver en ännu vidrigare barndom där hon utnyttjades av sin pappa och hans bekanta. Silverfisken heter den och är alltså skriven i en blandning av prosa och poesi.

Jessica Kolterjahn har skrivit Ut ur skuggan, en roman om Agnes som på 30-talet förälskar sig i en gift kvinna. Den handlar om längtan efter ett eget liv, om frihet och att bli älskad.

Hade även velat höra Jonas Karlsson (skådisen), som har givit ut en novellsamling, och Isobel Hadley-Kamptz vars bok jag har här hemma i väntan på att bli läst.

Inga kommentarer: